keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Operaatio Kuplamuovi

Willi on tunnetusti onnettomuus- ja vamma-alttiimpi yksilö kuin Jari Litmanen. Jonkinlaista naarmua saa olla putsaamassa lähes viikoittain. Yleensä pieniä ja vaarattomia, joiden hoito on käytännössä vedellä suihkutus, ja kesäaikaan mahdollisesti tervalaastarin suihkaus päälle. Willi on harvinaisen kohelo jaloistaan, ja kai sillä on ohut iho, joka menee rikki jo katseesta. Hokkiaikaan täytyy olla kaikissa jaloissa putsit, ja silti se onnistuu muutaman kerran talvessa polkaisemaan hokilla jalkaan. Erityisesti se on kunnostautunut kolhimaan etusääriään tarhassa. Jonkin aikaa ihmettelin, miten se siinä onnistuu, kunnes hoksasin missä vika; Willillä on tarhassa betoninen kaivonrengas heinäastiana. Willillä on tapana tonkia ja heitellä heiniä syödessään. Sillä seurauksella, että heinät ovat levällään renkaan ympärillä ja takana. Parhaita paloja metsästäessään se sitten jumppaa ympäri rengasta, ja kolaa kinttujaan kovaan betonirenkaaseen. Joskus pidin sillä suojia etusissa, mutta haavat olivat usein suojien yläpuolella polvissa. Ja onhan päivittäinen suojittaminen ylimääräinen vaiva tallityöntekijälle. Jos siis hevosta ei voi kääriä kuplamuoviin, pehmustetaan kaivonrengas! Tähän tarvitaan vain retkipatja sekä sopivia kiinnityshihnoja. Seuraavassa kuvakertomuksena, kuinka "Operaatio Kuplamuovi" käytännössä toteutettiin.


The Ongelma.


Ratkaisu? Ei kovin käytännöllinen.


Parempi vaihtoehto: hevosen sijaan kääritään betonirengas pehmusteisiin! Tässä assistentti työssään.


Voilà! Retkipatjan reuna on käännetty kaksinkerroin, jotta saadaan paksumpi pehmuste kriittiseen paikkaan renkaan yläreunaan.

Ennen eläinten altistamista testiolosuhteille suoritettiin ihmiskoe. Taipuisa assistentti demonstroi tässä, miten pehmustettu reuna on nyt mukava ja ennen kaikkea turvallinen herkille säärille. 



Seuraavaksi käytettiin valmiiksi pehmustettua koe-eläintä. Koe-eläin testasi rakenteen sekä sisä- että ulkopuolelta ja totesi sen kelvolliseksi.



Lopulta tuotiin paikalle potentiaalinen loppukäyttäjä tutustumaan uuteen ruokintakaukaloonsa. Kohdetta kannattaa lähestyä varovaisesti tarkkaillen ja äänekkäästi puhisten.



Kaula venyy venyy. Porkkanoiden kannustamana uskaltaa kurkottaa renkaan sisään.



Pehmuste sai varsin nopeasti käyttäjältä hyväksynnän, ja voitiin siirtyä normaaliin ruokailumoodiin.



Sirot ja herkkääkin herkemmät sääret ovat ainakin vähän paremmassa suojassa kovaa maailmaa vastaan. Työryhmä jää tarkkailemaan tilannetta ja keräämään dataa pitkän aikavälin käyttökokemuksista.



Disclaimer: No animals or humans were harmed during this project. Only voluntary humans and softly padded animals were used in preliminary testing.



Söpöys-faktori kohdillaan tämän vapaaehtoisen koe-eläimen kohdalla! Ringo on todellinen Tähti! 


Tosi huvittavaa. Kuolen nauruun.

5 kommenttia:

  1. Tämä teksti (tai varsinkin kuvat ja kuvatekstit) sai minut kyllä nauramaan ääneen!:D hauskasti kerrottu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, on se huumori jostain revittävä tällaisen lasinilkka-hevosen kanssa... ;D

      Ja btw, kiva että joku kerrankin kommentoi juttuja! Se on täällä hyvin harvinaista, ja olenkin jo tullut siihen käsitykseen, ettei mun horinoita lue kun muutama läheisempi tallituttu puoliksi pakotettuna!

      Poista
    2. Kyllähän näitä lukee muutakin kuin pakotettuna!:D lukijalta olisi kyllä kohteliasta jättää joku kommentti jälkeensä mutta miten se vaan jää tekemättä. Varsin monella, uskoisin. Sinun tekstisi vaan ovat niin hyviä että minunkin kaltaiseni "hiljainen" lueskelija innostuu jättämään kommentin, se on hyvin se:)

      Poista
  2. Aivan mainio idea, eikä tuo selostuskaan jää paljon idean jälkeen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänks! Kato insinööri on insinööri, aina kehittelemässä näitä elämänlaatua parantavia ratkaisuja...

      Poista

Jätä terveiset tai kerro mitä mieltä sinä olet.